Η Βάση είναι η Κουλτούρα

Ζούμε σε ένα καινούργιο κόσμο, λογικό και αναμενόμενο αφού ο άνθρωπος προχωράει μπροστά και τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Αυτό φέρνει πολλά θετικά αλλά και αρνητικά μαζί του και οι εταιρείες χρειάζεται να τα λάβουν υπόψη.


Ένα από τα πολλά αρνητικά που καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι το χάσμα μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Κατ' επέκταση βλέπουμε και το χάσμα εταιρείας και συνεργατών, εταιρείας και πελατών, παραγωγικότητας και η λίστα μεγαλώνει.


Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Μια εταιρεία χρειάζεται να κτίσει γερά θεμέλια πάνω σε κάποιους πυλώνες, για να της επιτρέψουν να μεγαλώσει σταθερά και δυναμικά. Αυτοί οι πυλώνες είναι οι εξής:

  1. Προϊόν

  2. Εξυπηρέτηση

  3. Εμπειρία

Γιατί προϊόν;

Θεωρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούμε ότι αν το προϊόν μας δεν είναι καλό, σε κάποια φάση ο πελάτης θα προτιμήσει να δοκιμάσει κάτι άλλο αντίστοιχο.

Και για όσους προτρέξουν να πουν ότι έχουν το μοναδικό προϊόν, να θυμίσω μόνο ότι είναι μόνο η αρχή. Τα προϊόντα αντιγράφονται σε μηδενικό χρόνο πλέον.


Γιατί η Εξυπηρέτηση;

Εξυπηρέτηση είναι ο τρόπος με τον οποίο παραδίδουμε το προϊόν ή το κάθε ζητούμενο σε κάποιο άτομο που το ζήτησε, και γενικότερα η συμπεριφορά και η επικοινωνία που έχει η εταιρεία μαζί του, κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε συναλλαγής. Άρα είναι η βασική επαφή μας με το κάθε άτομο που έρχεται σε επικοινωνία μαζί μας. Το συμπέρασμα μου είναι ότι η εξυπηρέτηση είναι ο βασικός λόγος επιστροφής του πελάτη.


Γιατί η Εμπειρία;

Η γενικότερη εμπειρία που ζει κάποιος μαζί μας, που δεν σταματάει στην εξυπηρέτηση αλλά έχει να κάνει με πραγματικά πολλά σημεία στη σχέση μας με τον κόσμο, είναι ο κυριότερος λόγος να έχει μια επιχείρηση σήμερα πιστούς πελάτες και συνεργάτες.


Κουλτούρα είναι η βάση

Αντιλαμβάνεσαι ότι για να γίνουν εφικτά τα πιο πάνω, χρειάζεται μια εταιρεία να καταφέρει να έχει ένα ξεκάθαρο όραμα το οποίο μοιράζεται με το δυναμικό της, να έχει αναπτύξει τις ιδανικές σχέσεις μεταξύ διοίκησης και προσωπικού, να προσάρμοσε τον πυρήνα του σκοπού της σε κάθε ενέργεια και να επικοινωνεί με τέτοιο τρόπο με τον κόσμο, που να εμπνέει τους λόγους που κάποιος θα μπορεί να εμπιστευτεί την εταιρεία αυτή.


Αν ο κόσμος δεν λειτουργεί κάτω από μια κοινή προσπάθεια, με το ίδιο σκοπό και πάθος δεν μπορεί όλα αυτά να γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Χρειάζεται να αναπτύξει κάποιος τέτοια νοοτροπία μέσα στην εταιρεία, η οποία θα διασφαλίζει την ίδια εμπειρία του κόσμου, σε κάθε επίπεδο και σημείο επαφής μαζί μας.


Η κουλτούρα αυτή, διασφαλίζει ότι όλα τα πιο πάνω συνεργάζονται με αρμονία και βελτιώνουν συνεχώς τα άτομα, την εξυπηρέτηση, το προιόν και την επικοινωνία μέσα από ενέργειες μάρκετινγκ της εταιρείας.


Αναμένω τα σχόλια σου και τις σκέψεις σου!

0 views0 comments
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • TikTok
  • Pinterest

Cookie Policy | Privacy Policy | Terms & Conditions

© 2020 PETROS PHILIPPOU | ALL RIGHTS RESERVED